dinsdag 23 april 2013

T&T Design Gas Barbecue



De gasbarbecue van T&T design verschilt van andere gasbbq’s omdat alle delen die warm kunnen worden vervaardigd zijn uit inox 18/10, topkwaliteit!  Deze bbq is eigenlijk een volledig uitgeruste buitenkeuken waarmee men niet alleen kan bbq’en maar ook mee kan koken, bakken,roken,als oven gebruiken en er is ook een spitfunctie.

De barbecue van T&T Design mag zowel in de zomer als ook in de winter buiten staan en zal dus nooit roesten.  Tevens is er een hoes bij om alles wat te beschermen.  Deze bbq heeft 4 branders,1 achterbrander (spitfunctie), 1 zijbrander en een lamp.  De gasfles (cube van Shell) kan worden weggestopt achter de deurtjes,maar is niet inbegrepen. Ook is er onder de bbq een schuif om de jus van het vlees op te vangen.  Het deksel zorgt dat het vlees niet uitdroogt en steeds sappig blijft.  Men kan ook houtsnippers gebruiken om vis en vlees te “roken”.

Vele mensen vragen zich af een gasbarbecue wel de “echte” barbecuesmaak geeft?  Zeer zeker! Bij het grillen op een gasbarbecue valt het sap van het eten naar beneden op de inox-“V –roosters” waar ze verdampen en op die manier een heerlijke geur en smaak verspreiden.  Een ander verschil met een gewone barbecue is dat men heel gemakkelijk direct en indirect kan barbecuen.

Direct barbecuen is aanbevolen voor biefstuk, worstjes, varkenslapjes, enz.  Men zet de brander aan en legt het vlees er bovenop.  Indirect bakken wordt aanbevolen voor groot gebraad, ribstukken, gevogelte in zijn geheel en andere stukken groot vlees. Men steekt eerst alle branders aan op de hoogste stand met deksel dicht en laat op temperatuur komen (225°C). Dan pas legt men het voedsel op het rooster en doet men de branders onder het voedsel uit.

 Enkel de 2 buitenste hoofdbranders blijven aan en de bbq wordt op de gewenste temperatuur gezet. Het deksel gaat dicht, zo wordt er eigenlijk een oventje gevormd.  Dit noemt men indirect bakken.  Een ander voordeel van de T&T Design gas-BBQ is dat deze na 6 minuten klaar is om te bakken, men hoeft dus niet meer te sleuren met houtskool en lang te wachten vooral men kan beginnen!

De bbq van T&T Design is heel gemakkelijk in gebruik, een must voor wie van bbq’en houdt!